Με 300 ημέρες ηλιοφάνεια τον χρόνο, απέραντες παραλίες με άμμο και βότσαλα, πληθώρα αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, η Κως είναι ο ιδανικός παράδεισος για τις διακοπές σας. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Δωδεκανήσων, έχει μήκος 43km και απέχει μόλις 4km από τα παράλια της Τουρκίας.

Η Κως είναι ένας από τους ιδανικούς προορισμούς της Μεσογείου για τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας και του surf. Με εκτεταμένο δίκτυο διαδρομών για ερασιτέχνες και επαγγελματίες ποδηλάτες είναι ένα από τα καλύτερα ελληνικά νησιά για την ποδηλασία. Η Κως απέχει μια ανάσα από τη Μικρά Ασία, η δε Αλικαρνασσός είναι η πλησιέστερη πόλη στα τουρκικά παράλια. Οργανώνονται ημερήσιες εκδρομές στα γειτονικά νησιά Κάλυμνος (νησί των σφουγγαράδων και παράδεισος για τους ορειβάτες), Ψέριμος στα βόρεια, και το ηφαιστειακό νησί της Νισσύρου στα νότια.

Πριν από 2.400 χρόνια, η Κως ήταν η γενέτειρα του Ιπποκράτη, του πατέρα της ιατρικής, τον όρκο του οποίου οι γιατροί σε όλο τον κόσμο δίνουν ακόμη και σήμερα. Ο πλάτανος στην πόλη της Κω, κάτω από τον οποίο δίδασκε τους μαθητές του, υπενθυμίζει στους επισκέπτες τον διάσημο πρόγονο της πόλης. Από τον 3ο αιώνα π.Χ. το Ασκληπιείο ήταν το μεγαλύτερο ιατρικό κέντρο της αρχαιότητας και παραμένει εντυπωσιακό αξιοθέατο με υπέροχη θέα προς το βόρειο τμήμα του νησιού και τα τουρκικά παράλια.

Ορισμένα ακόμη μαγευτικά αξιοθέατα στην πόλη της Κω είναι το Κάστρο της Αντιμάχειας, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ρωμαϊκό Ωδείο. Το ένα τέταρτο σχεδόν της παλιάς πόλης περιβάλλεται από μεσαιωνικά τείχη. Τα τζαμιά στην πόλη της Κω και στο Πλατάνι μαρτυρούν ακόμη την ιστορία του νησιού κάτω από τον τουρκικό ζυγό.

Ταξιδεύοντας στο νησί
Μπείτε σε ένα ταξί, νοικιάστε ένα αυτοκίνητο ή ανεβείτε στο αστικό λεωφορείο του νησιού με πολλά καθημερινά δρομολόγια προς το Μαστιχάρι, την Κέφαλο, την Καρδάμαινα, την πόλη της Κω, το Τιγκάκι, το Μαρμάρι και το αεροδρόμιο.

book now