Το ταξίδι προς την «Αειφορία»

Αειφορία

Αναψυχή με δράσεις για ένα καλύτερο μέλλον

Σε ευθυγράμμιση με τα διεθνή κριτήρια του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού (GSTC), αναλαμβάνουμε με συνέπεια και μεθοδικότητα, μια σειρά από δράσεις με στόχο την ενίσχυση της ποιότητας, της ασφάλειας και της βιωσιμότητας του ξενοδοχείου μας ενάντια  στις προκλήσεις των τελευταίων ετών. Παράλληλα συνεχίζουμε να υπηρετούμε τις ανάγκες των ανθρώπων μας , της Κω ως προορισμού, και προσφέρουμε απαράμιλλες υπηρεσίες φιλοξενίας στους επισκέπτες μας.

Σημαντικότερες δράσεις του ξενοδοχείου για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Φροντίδα για τους ανθρώπους μας: “Neptune Campus”

Γιατί το χαρούμενο προσωπικό συνεισφέρει να κάνουμε χαρούμενους τους πελάτες μας!»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνδημιουργία με με την τοπική κοινωνία

Ένα κοινό όραμα για ένα καλύτερο μέλλον για τον προορισμό μας και την τοπική κοινωνία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ενίσχυση της βιοποικιλότητας: Βιώσιμο τοπίο

Δημιουργούμε βιώσιμους κήπους γιατί νοιαζόμαστε για τη Ζωή!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ήρωας της ανακύκλωσης

Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με συνεχή προσπάθεια, εξασφαλίζοντας πρωτοποριακά αποτελέσματα για νησί .
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα

Στο Neptune,η ευθύνη μας για το περιβάλλον εκφράζεται στην Πολιτική Βιωσιμότητας και αποδεικνύεται με τα αποτελέσματα από την πραγματοποίηση στοχευμένων δράσεων  για την πιο υπεύθυνη και αποτελεσματική λειτουργία του ξενοδοχείου μας. Στόχος μας η μείωση της χρήσης φυσικών πόρων, η ουσιαστική συμβολή στην κλιματική κρίση και η διαφύλαξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς του προορισμού μας,για τους ντόπιους, και για τους επισκέπτες του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κοινωνική Υπευθυνότητα

Η αειφορία ξεκινά με τον τρόπο που διευθύνουμε το ξενοδοχείο μας, αλλά και που συμπεριφερόμαστε στους ανθρώπους, τους συνεργάτες μας και την τοπική κοινωνία, αξιοποιώντας την δύναμη μας για θετικό αποτύπωμα. Η επένδυση μας αυτή, αξιολογείται ευκολότερα ποιοτικώς, σε σχέση με τα οφέλη που επιφέρει στο τόπο και τους ανθρώπους του, παρά ποσοτικά, με χρηματοοικονομικούς όρους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πολιτικές δέσμευσης για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης(SDG’s-2015) & Αναφορές Βιωσιμότητας

Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs-Agenda 2030) που αναπτύχθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη για να ορίσουν την παγκόσμια αναπτυξιακή ατζέντα, καθοδηγούν την διαμόρφωση των πολιτικών που διέπουν τις συνεργασίες και τις ενέργειές μας. Οι Αναφορές Βιωσιμότητας καταδεικνύουν την αντίστοιχη πρόοδο στην απόδοση  και το προφίλ του ξενοδοχείου μας. Στόχος μας η επίτευξη της ισορροπίας μεταξύ της περιβαλλοντικής κοινωνικής και οικονομικής διάστασης της αειφόρου ανάπτυξης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναγνώριση & Βραβεία

Travelife Award

Gold Certified for Accomodation Sustainability Since 2015

Bike Friendly Hotel

March 2023-2025 Since 2018

Blue Flag Program

Since 2023

NEPTUNE Shield Program Certificate

This certificate verifies that the establishment has passed Diversey's stringent WHO and CDC compliant hygiene audit, the highest cleaning and disinfection standards to keep employees and guests safe.

Coastal Clean Up Helmepa

HELMEPA certifies that Neptune Hotels Resort, Convention Center and Spa voluntarily participated in the "Let's Clean Up Europe" Campaign 2022 & 2023 contributing to the collection and recording of marine litter and our mission "To Save the Seas"

Iso 22000 HACCP Certificate