Υπεύθυνες Αγορές

Αειφορεία

Υπεύθυνες Αγορές

Η πύλη της φιλοξενίας, όπου η ποιότητα συνδέεται με την περιβαλλοντική & κοινωνική Υπευθυνότητα!

Από το 2019, η πολιτική των αγορών μας καθορίζεται από δύο δεσμευτικές Δηλώσεις βιώσιμων προμηθειών  , σε συνάρτηση με τις ευρωπαϊκές & διεθνείς Οδηγίες και κανονισμούς. Η πρώτη  καθορίζει τις προδιαγραφές των προϊόντων που το ξενοδοχείο χρησιμοποιεί στο πλαίσιο της λειτουργίας του και η δεύτερη τις  προμήθειες κατασκευών, ανακαινίσεων κτιρίων και εξοπλισμού. Προκλήσεις όπως η  πανδημία,η ενεργειακή και κλιματική κρίση,επηρεάζουν αρνητικά  την εφοδιαστική αλυσίδα ,ωστόσο συνεχίζουμε την προσπάθεια για βέλτιστο αποτέλεσμα όπου ειναι εφικτό.

Χαρτί

Χάρτινα προϊόντα και συσκευασίες από βιώσιμες καλλιέργειες με χαμηλότερα ποσοστά ρύπανσης (EU Ecolabel/FSC labels )

Ιματισμός δωματίου

Ιματισμός δωματίου με πιστοποίηση που εγγυάται ότι στο προϊόν δεν υπάρχουν επιβλαβείς ρύποι ή καρκινογόνες ουσίες (OEKO-TEX standard label)

EU Ecolabel

Προϊόντα καθαρισμού ,100% βιοδιασπώμενα, με φυτικά συστατικά από ανανεώσιμες πήγες, ασφαλή για χρήστες και πελάτες (EU Ecolabel)

Οργανικά προϊόντα

Τοπικά και ελληνικά προϊόντα οργανικής καλλιέργειας, όπως οίνοι, μπύρες, ελαιόλαδο, μέλι (BIO-Hellas & DHO labels)

Rainforest alliance

Καφέδες, κακάο ,σοκολάτες από καλλιέργειες που προάγουν βελτίωση της διαβίωσης του αγροτικού πληθυσμού των περιοχών παραγωγής και διαφάνεια στην εφοδιαστική αλυσίδα (Rainforest alliance/UTZ labels)

Ξύλινα μαχαιροπήρουνα

Ξύλινα μαχαιροπήρουνα από bamboo πιστοποιημένης βιώσιμης καλλιέργειας για αντικατάσταση των αντίστοιχων πλαστικών μιας χρήσης. (FSC label)

100% ανακυκλώσιμα υλικά

Προϊόντα προσωπικής περιποίησης σε μεγάλες συσκευασίες από 100% ανακυκλώσιμες πλαστικές φιάλες και σε συσκευασίες από ανακυκλωμένο χαρτί.

Κυκλική οικονομία

Χρησιμοποιούμε επιστρεφόμενες γυάλινες συσκευασίες για νερό (ΖΑΡΟΣ) και ποτά Ελληνικής προέλευσης, όπως μπύρες και αναψυκτικά (Κυκλική οικονομία)

Βιοκαύσιμα

Συλλέγουμε τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια για την παραγωγή βιοκαυσίμων.