Ορόσημα & Αναμνήσεις

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Ταξίδι στο Χρόνο: Η ιστορία του Neptune Luxury Resort στην Κω

Μπείτε στη μηχανή του χρόνου και εξερευνήστε την συναρπαστική ιστορία του Neptune Luxury Resort στην Κω.

Από το λιτό ξεκίνημά του έως τη μεταμόρφωσή του σε έναν κατεξοχήν πολυτελή προορισμό, ταξιδέψτε στο χρόνο και ξαναδείτε τις στιγμές που μετέτρεψαν το Neptune σε έμβλημα του νησιού μας.

Ανακαλύψτε τα ορόσημα και τις εξελίξεις που διαμόρφωσαν το παρόν μας. Η δέσμευσή μας στην αριστεία παραμένει ακλόνητη και σταθερή όλα αυτά τα χρόνια, καθώς συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε και να μεγαλώνουμε.

Εξερευνήστε την ιστορία μας και ετοιμαστείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας αξέχαστες αναμνήσεις.

1989
Ίδρυση του Neptun Beach

Το 1989, το Neptun Beach εγκαινιάζεται από τους Έλληνες ιδιοκτήτες του, οι οποίοι θέτουν τα θεμέλια για το σύγχρονο θέρετρό μας. Την επόμενη χρονιά, στις 8 Μαΐου, ανοίγουν οι πόρτες για τους πρώτους επισκέπτες. Ένα κεντρικό κτίριο και 11 μπανγκαλόου αποτελούν τις αρχικές εγκαταστάσεις, με σύνολο 235 δωματίων.

1992
Το Neptun Beach αλλάζει ιδιοκτησία

Το 1992, ο χομπίστας πιλότος Wolfgang Paulus και η σύζυγός του ξεκινούν μια περιήγηση στα γραφικά Δωδεκάνησα και ανακαλύπτουν το ξενοδοχείο Neptun Beach. Στη στιγμή μαγεύονται από την ομορφιά και τη γοητεία του ακινήτου και αποφασίζουν να γίνουν συνιδιοκτήτες. Ο Wolfgang Paulus, αναλαμβάνει την πρώτη φάση της ανακαίνισης τον χειμώνα του 1992, δίνοντας φρέσκια πνοή και ενέργεια στο ξενοδοχείο.

1993
Επέκταση του Neptun Beach

Ήδη από το 1993, κατασκευάζεται το δεύτερο τμήμα του σημερινού Neptune Luxury Resort, το Neptun Village. Η επέκταση ολοκληρώνετε σε μόλις έξι μήνες με την προσθήκη νέων εγκαταστάσεων που περιλαμβάνουν δέκα μπανγκαλόου, ένα σούπερ μάρκετ, μια ταβέρνα και έναν ακόμη χώρο υποδοχής. Τα δύο ξενοδοχειακά συγκροτήματα, το Neptun Beach και το Neptun Village, χωρίζονται από ένα χωράφι.

1997
Ενοποίηση των ξενοδοχείων Neptune

Με τα χρόνια, τα δύο ξενοδοχεία συνεχίζουν να εξελίσσονται μέσα από διάφορες κατασκευαστικές φάσεις και με στρατηγικές αγορές γης, συμπεριλαμβανομένου ενός οικοπέδου που συνδέει τα δύο ανεξάρτητα θέρετρα. Το 1997, τα δύο θέρετρα συγχωνεύονται επίσημα και από κοινού μετονομάζονται σε «Neptune Hotels», σηματοδοτώντας μια σημαντική εξέλιξη στην ιστορία του θέρετρου.

2003
Νέα Γενιά Neptune

Το 2003, για πρώτη φορά, ένα από τα παιδιά του Wolfgang Paulus, η απόφοιτος επιχειρήσεων Nina Paulus, εμπλέκεται στο Neptune Luxury Resort. Είναι υπεύθυνη για τη κατασκευή και τον σχεδιασμό του Neptune Spa. Η επιτυχής ολοκλήρωση του έργου, ανοίγει το δρόμο για τα αδέρφια της, τα οποία αναλαμβάνουν σημαντικούς ρόλους στο θέρετρο. Ο Wotan Paulus, εντάσσεται στην ομάδα και συμβάλλει στη συνεχή ανάπτυξη και την επιτυχία του ξενοδοχείου.

2005
Αποκαλυπτήρια Πάρκου Μυθολογικών Γλυπτών

Το 2005 σηματοδοτεί ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο για τα Neptune Hotels, καθώς το θέρετρο εγκαινιάζει το Πάρκο Μυθολογικών Γλυπτών. Ανάμεσα στο Neptune Spa και το Shopping Arcade, το πάρκο παρουσιάζει εννέα εντυπωσιακά γλυπτά εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία – όλα δημιουργήματα του διάσημου Γερμανού καλλιτέχνη Peter Müller. Τα γλυπτά γίνονται γρήγορα ένα από τα πιο αγαπημένα χαρακτηριστικά του θέρετρου.

2013
Δέσμευση για την αειφόρα ανάπτυξη του Neptune

Το 2013 σηματοδοτεί την απαρχή της δέσμευσης του Neptune προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας, με την εφαρμογή του Συστήματος Αειφόρου Διαχείρισης Travelife. Με την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών, το θέρετρό καταφέρνει να μειώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

2015
Μια νέα εποχή πολυτέλειας και αειφορίας

Το 2015, ξεκινά ένα μεγάλο έργο ανακαίνισης στο ξενοδοχείο, το οποίο καλύπτει ολόκληρο το ακίνητο. Τα πρώτα κτίρια, έκτασης 6.000 τετραγωνικών μέτρων, ανακαινίζονται τον ίδιο χειμώνα για να δημιουργηθούν τα Deluxe Twin Rooms που εξοπλίζονται με την τελευταία λέξη των ανέσεων, με την βιωσιμότητα να παραμένει κορυφαία προτεραιότητα. Το υπόλοιπο ξενοδοχείο σύντομα αναβαθμίζεται για να ταιριάζει με το ανακαινισμένο του κομμάτι. Η ολική ανακαίνιση του Troja Beach Bar, συνιστά επίσης ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο για το ξενοδοχείο.

2018
Απαράμιλλη πολυτέλεια: Οι πρόσφατα ανακαινισμένες σουίτες του Neptune

Το 2018, τα Neptune Hotels ανεβάζουν τον πήχη ακόμα πιο ψηλά με τα εγκαίνια των πρόσφατα ανακαινισμένων Luxury Suites και Luxury 2-Bedroom Suites. Τα κομψά αυτά καταλύματα δημιουργούνται με σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια και γνώμονα την πλέον σύγχρονη αισθητική. Η νέα διακόσμηση συνδυάζει άψογα την πολυτέλεια με τη μεσογειακή γοητεία, με εξαιρετικά έπιπλα, κομψό φωτισμό και εκπληκτική θέα στο Αιγαίο.

ΑΡΧΕΣ 2019
Πλήρης ανακαίνιση του Kids Club

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα 2018-2019, το Kids Club του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε χώρα των θαυμάτων που μαγεύει τόσο τους γονείς, όσο και τα παιδιά τους. Ο εσωτερικός χώρος επεκτείνεται για να παρέχει περισσότερο χώρο για παιχνίδι και εξερεύνηση, ενώ η υπαίθρια παιδική χαρά και το μίνι υδάτινο πάρκο αναβαθμίζονται για να προσφέρουν ένα ασφαλές και ελκυστικό περιβάλλον για τα παιδιά. Η νέα Neppi Land γίνεται το αγαπημένο σημείο των νεαρότερων επισκεπτών του Neptune και η καινούργια, αξιαγάπητη μασκότ, η Neppi, κερδίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

ΜΕΣΑ ΤΟΥ 2019
Δημιουργία νέων χώρων διαβίωσης για την πολύτιμη ομάδα μας

Τον Αύγουστο του 2019, το Neptune Hotels εγκαινιάζει το «Neptune Campus» για να φιλοξενήσει το προσωπικό της. Η μονάδα, που βρίσκεται 300 μέτρα από το χωριό Μαστιχάρι και την παραλία του, ανακαινίζεται και μετατρέπεται σε κατάλυμα επιπέδου ξενοδοχείου 4 αστέρων, με ευρύχωρα δωμάτια με A/C, τηλεόραση και internet υψηλής ταχύτητας. Επιπλέον, το προσωπικό έχει πρόσβαση σε αίθουσα αναψυχής με τηλεόραση 55 ιντσών, μηχανήματα αυτόματης πώλησης, εγκαταστάσεις πλυντηρίων και γυμναστήριο. To Neptune Campus αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της εταιρείας για την ευημερία των εργαζομένων της και την αναγνώριση της συμβολής τους στην ικανοποίηση των πελατών.

2020
Συνεχίζοντας το Όραμα του Wolfgang Paulus

Το 2020, το Neptune Luxury Resort βιώνει μια μεγάλη απώλεια με τον θάνατο του Wolfgang Paulus, αλλά η οικογενειακή παράδοση συνεχίζεται με τον Wotan Paulus ο οποίος αναλάβει τα ηνία. Ο Wotan, πλέον ο άνθρωπος πίσω από το Neptune brand, έχει αξέχαστες παιδικές αναμνήσεις από το θέρετρο – και γι’ αυτό καταλαβαίνει πραγματικά τι είναι αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό.

2021
Σημαντικές βελτιώσεις στο Neptune παρά τον Covid-19

Ακόμη και κατά την περίοδο που ο COVID-19 παραλύει τον κόσμο, στο Neptune πραγματοποιούνται νέα έργα. Οι επιλογές για φαγητό αυξάνονται ακόμα περισσότερο με το νέο MEATing Grill House και τη δημιουργία του Umami Asian Restaurant το 2021. Οι επισκέπτες του θερέτρου μπορούν πλέον να απολαύσουν αυθεντικό Tex Mex στην Κω, αλλά και να δοκιμάσουν τις εξωτικές γεύσεις της Ανατολής.

2022
Μια χρονιά που αναβαθμίζει την απόλαυση στο Neptune

Το 2022, το θέρετρο παρουσιάζει με περηφάνια τις Executive Suites, τις πλέον σύγχρονες και κομψές σουίτες στην Κω. Το Odysseus Beach Bar και το Sail & Surf Center ανακαινίζονται για να προσφέρουν στους επισκέπτες την καλύτερη δυνατή εμπειρία στην παραλία. Και, για όσους αναζητούν μια νέα πρόκληση, το θέρετρο προσθέτει το δημοφιλές άθλημα του padel. Επιπλέον, κατασκευάζονται νέα κιόσκια, που ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο το θέρετρό μας.

2023
Το Neptune Hotels εξελίσσεται στο Neptune Luxury Resort

Όλα αυτά τα χρόνια, το 40% των φιλοξενούμενων μας επιστρέφουν ξανά και ξανά για να ξαναζήσουν αξέχαστες στιγμές και να για ξανασμίξουν με γνωστούς και αγαπημένους. Με σύμμαχο την ακλόνητη αγάπη και αφοσίωση τους, το θέρετρο μας επεκτάθηκε και μετατράπηκε σε έναν μεσογειακό παράδεισο 15 στρεμμάτων διπλά στο Αιγαίο Πέλαγος. Πρόσφατα, το Neptune Hotels μετονομάστηκε σε Neptune Luxury Resort, με νέο λογότυπο και ιστότοπο. Και ενώ εκσυγχρονίζεται, το θέρετρό μας παραμένει πιστό στις διαχρονικές του αξίες, χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά και βιώσιμες πρακτικές για να διατηρήσει την ουσία του – το σύνολο δηλαδή όλων αυτών των ιδιαιτεροτήτων και χαρακτηριστικών που το καθιστούν κάθε έτος λατρεμένο προορισμό.

Παρακολουθήστε το βίντεο μας που δείχνει το ταξίδι μας από το ταπεινό ξεκίνημα μέχρι την μετατροπή του Neptune σε απόλυτο προορισμό πολυτέλειας.